Neee dat is zeker niet de bedoeling! En dan hebben we het natuurlijk over de vraag wanneer de BuurtApp Ons kompas nou eindelijk eens een keer actief wordt. En die vraag is geheel terecht, want dat stellen wij als bewonersgroep ons ook af. Toch zijn we erachter gekomen dat het ook enkele vragen oproept om zo’n BuurtApp te activeren.

Denk hierbij aan wat de voor- en nadelen kunnen zijn voor degene die de BuurtApp beheert. En welke huisregels hier aan verbonden zouden moeten zijn. Het moet in ieder geval voor iedereen duidelijk zijn wat men aan zo’n BuurtApp heeft en hoe die het beste in gebruik kan worden genomen.

Het moet echt een toegevoegde waarde zijn voor iedereen en dat hopen we te bereiken door er eens goed bij stil te staan. Op dit moment wil de bewonersgroep samen bijeen komen met de buurtbeheerder en de woonconsulent om hier gezamenlijke afspraken over te maken.

Aangezien de bewonersgroep inmiddels is uitgegroeid van 3 naar 5 leden, is het in de praktijk iets moeilijker geworden om gezamenlijk te vergaderen waarbij iedereen aanwezig is. Wij vinden het namelijk belangrijk dat iedereen zich betrokken voelt bij dit project zodat ook zij hun stem kunnen uitbrengen. Dit is ook de reden waarom het nu even op zich laat wachten voordat jullie wat van ons te horen krijgen.

Voor de verandering noemen we nu ook even geen datum wanneer jullie bericht van ons hierover krijgen. Maar dat jullie bericht krijgen, dat is 100% zeker. We zijn er mee bezig.